سه تصادف پیاپی در خراسان رضوی با ۱۶ مصدوم | ۲ مصدوم با بالگرد به بیمارستان منتقل شدند (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) توضیحات رئیس پلیس راهور فراجا درباره حادثه اتوبوس کرمان-مشهد آمار تلفات زلزله میانمار از ۲ هزار نفر عبور کرد بازگشایی دوطرفه جاده کرج - چالوس (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) صدور هشدار هواشناسی در پی پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط خراسان رضوی (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جست‌و‌جو‌های آنلاین ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۳؛ پژواکی از بحران‌ها و آرزو‌های یک ملت مرحله دوم ثبت‌نام کنکور ۱۴۰۴ از ۱۶ فروردین آغاز می‌شود+ جزئیات اشغال ۹۰ درصدی هتل‌های اطراف حرم مطهر رضوی در ایام نوروز | حدود ۱۰ درصد افزایش سفر‌ها به مشهد را خواهیم داشت ورود بیش از ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۱ فروردین ۱۴۰۴) | ماندگاری هوای گرم تا پایان هفته پیش‌بینی بارش باران در برخی نقاط کشور (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) مراقب باشید؛ «آنفلوانزای معده» در کمین سلامتی درمان سرطان خون در کودکان و شانس بهبودی تا ۹۰ درصد کبد چرب؛ مهمانی خاموش که بی‌صدا پیشروی می‌کند! چگونه کودکان را به خوردن میوه علاقه‌مند کنیم؟ تعیین تکلیف نحوه فروش اینترنتی دارو در ۱۴۰۴ رانندگان مصرف غذا‌های پُرچرب و سنگین در سفر را محدود کنند پلمب ۱۳ داروخانه در بازدید‌های طرح سلامت نوروزی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) نوجوان مرگ مغزی به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۱ فروردین ۱۴۰۴) جرائم عدم صدور صورت‌حساب الکترونیکی پزشکانی که از کارت‌خوان بانکی استفاده کردند، بخشیده شد انفجار ساختمان مسکونی در شمال تهران ۷ نفر را مصدوم کرد (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اسامی مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان اعلام شد | حال ۵ نفر وخیم است (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) دستگاه قضا به حادثه اتوبوس کرمان ورود کرد | ۱۴ کشته، ۲۹ مصدوم و ۵ نفر بدحال (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش تعداد جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان به ۱۳ نفر (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) جان‌باختگان حادثه اتوبوس جیرفت - مشهد به ۱۰ نفر افزایش یافت (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) واژگونی اتوبوس با ۷ کشته و ۳۰ مصدوم در کرمان (۱۰ فروردین ۱۴۰۴) اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص بازگشت مسافران نوروزی بازدید بیش از ۱۲۷ هزار گردشگر از موزه‌ها و اماکن تاریخی خراسان رضوی در ایام نوروز ۱۴۰۴ اسامی دو‌شهید حادثه انفجار در کلانتری مشهد + عکس(۱۰ فروردین ۱۴۰۴) شهادت دو نیروی پلیس طی انفجار در کلانتری رجایی مشهد
سرخط خبرها

شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳)

  • کد خبر: ۳۱۸۳۰۹
  • ۰۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۳
شناسایی ۱۱۲۰ مبتلا به تب دنگی از ابتدای سال | ثبت ۵ مورد ابتلا به چیکونگونیا (۶ اسفند ۱۴۰۳)
از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون بالغ بر ۱۱۲۰ مورد مثبت تب دنگی و پنج مورد ابتلا به چیکونگونیا در کشور تشخیص داده شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تب دنگی و چیکونگونیا، دو بیماری ویروسی هستند که عمدتاً در مناطق گرمسیری و استوایی، شیوع دارند، اما این روز‌ها در بسیاری از کشور‌ها نگرانی‌هایی جدی به‌وجود آورده‌اند. 

این بیماری‌ها که توسط پشه‌هایی به نام آئدس منتقل می‌شوند، با علائمی، چون تب بالای ۴۰ درجه، درد شدید مفاصل، سردرد و بثورات پوستی خود را نشان می‌دهند.

وقتی که پشه آئدس، فرد آلوده به ویروس مولد بیماری تب دنگی را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود. سپس هنگامی‌که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود و این علائم را ایجاد می‌کند.

چیکونگونیا نیز یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود. این بیماری نیز علائم مشابهی با تب دنگی دارد به طوری که تشخیص آن از تب دنگی صرفاً بر اساس علائم بیماری، دشوار است. 

موارد انتقال محلی ۱۳ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۸۹۱ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و ۱۲ مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی شده است. 

همچنین از اول سال جاری تاکنون پنج مورد چیکونگونیا گزارش شده است که تمامی موارد سابقه سفر به خارج از کشور داشته‌اند و در شهرستان‌های چابهار و تهران تشخیص داده شده‌اند.

در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استان‌های گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.

راه‌های پیشگیری از تب دنگی و چیکونگونیا

تب دنگی درمان مشخصی ندارد و پزشک ممکن است با تجویز دارو‌های مختلف صرفاً علائم بیماری را کنترل کند، با وجود این راهکار‌های مؤثری برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری وجود دارد؛ از جمله:

اقامت در مکان‌هایی با سیستم تهویه مناسب و مطبوع
استفاده از لباس‌های محافظتی
استفاده از مواد دافع پشه مانند "پرمترین" و اسپری کردن آن روی لباس، کفش، تجهیزات کمپینگ یا تخت خواب
کنترل زیستگاه‌های پشه از طریق خالی کردن آب گلدان‌ها، ظروف آب حیوانات و دیگر مخازن 
پشه‌های حامل ویروس دنگی معمولاً در اطراف خانه‌ها و در آب‌های راکد و مناطقی مانند تایر‌های فرسوده اتومبیل‌ها تخم‌گذاری می‌کنند. برای کنترل جمعیت این پشه‌ها، باید زیستگاه‌هایی که آنها در آن تخم‌گذاری می‌کنند، از بین ببرید.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->